De tuin van de Franse Poezie

Productnr.: 9789025367978

Momenteel niet beschikbaar, stel eventueel een vraag via de link rechtsonder

33,42

Prijs is incl. BTW

Mogelijke levermethoden: Afhalen, Pakketpost

 

Rondleiding door de tuin der Franse letteren

Van troubadours tot avant-gardisten, van minnezang tot hermetische poëzie: de Franse dichtkunst kent een rijke geschiedenis. Vertaler Paul Claes verzamelde voor De tuin van de Franse poëzie honderd hoogtepunten uit meer dan tien eeuwen Franse dichtkunst. Hij leidt iedere dichter kort in en voorziet elk gedicht van helder commentaar.

De tuin van de Franse poëzie neemt de lezers mee op een reis door de Franse letteren. Al in de negende eeuw weerklinkt kerkgezang in de volkstaal. Daarna komen de troubadours met hun hoofse minneliederen. In de renaissance floreert het sierlijke sonnet. De zeventiende-eeuwse salons sprankelen van precieuze lyriek. De bandeloze romantiek bevrijdt zich van de strakke regels van het classicisme. Moderne dichters scheppen ten slotte een poëzie die de poëzie zelf problematiseert.

Door de chronologische opbouw van De tuin van de Franse poëzie is die ontwikkeling op de voet te volgen. De editie is tweetalig. Een werk dat onmisbaar is voor iedereen die geïnteresseerd is in Franse geschiedenis, cultuur en literatuur.

Aanvullende productinformatie

Auteur div (vertaald door Paul Claes)
Uitgever Atheneum-Polak & Van Gennep
Artikelsoort Bloemlezing
Taal Nederlands
Taal-2 Frans
Verkoopcategorie Reguliere verkoop
Bijzonderheden Tweetalig
Datum laatste ontvangst 27-09-2013

Klanten die dit product kochten, kochten ook

Voor de stem
25,61 *
*

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten


Blader door deze categorie: Bloemlezing