Dichters in Durban - Bloemlezing

Productnr.: 2001000003365

Op voorraad
kan verzonden worden binnen 1 tot 3 dagen

5,00

Prijs is incl. BTWMogelijke levermethoden: Afhalen, Post, Levering met waardebon via de post, Levering met waardebon via afhalen in de winkel

De Novib bundelde in 1997 een aantal van deze dichters in Dichters in Durban.

In 1997 werd het eerste internationale poëziefestival in Zuid Afrika georganiseerd. Nadat Nelson Mandela in 1994 werd verkozen tot president in de eerste non-raciale verkiezingen ooit in Zuid Afrika was er een tijd van vrijheid en vernieuwing in Zuid Afrika. Dit leidde tot Poetry Africa in de Zuid Afrikaanse havenstad Durban. Vele dichters die tijdens het apartheidsregime vervolgd werden of in ieder geval hun stem niet konden laten horen gaven hier acte de présence. Ook Nederlandstalige dichters waren aanwezig in Remco Campert en Hugo Claus. Maar ook dichters uit India, Mexico, Canada, Duitsland, Japan, Mauritius, Zimbabwe en nog een aantal landen waren vertegenwoordigd. Vanuit Zuid Afrika waren er dichters die poëzie schreven in het Engels, het Afrikaans en het Zulu.
De organisatie, het Centre of Creative Arts onder de bezielende leiding van Adriaan Donker en Breyten Breytenbach had zich laten inspireren door Poetry International in Rotterdam. Het festival werd dan ook geopend door Obed Mlaba, burgemeester van Durban en Bram Peper, burgemeester van Rotterdam.

Aanvullende productinformatie

Auteur div.
Uitgever Novib
Artikelsoort Bloemlezing
Taal Nederlands
Verkoopcategorie Antiquariaat
Bijzonderheden Nederlands en vertaald uit andere talen in het Nederlands (met oorspr. taal ernaast)
Datum laatste ontvangst 08-04-2013

Klanten die dit product kochten, kochten ook

Het lied van de zee
10,28 *
*

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten


Blader ook door deze categorieën: Antiquariaat, Bloemlezing