Moordliederen

Productnr.: 9789076905235

Momenteel niet beschikbaar, stel eventueel een vraag via de link rechtsonder

16,97

Prijs is incl. BTW

Mogelijke levermethoden: Afhalen, Post, Levering met waardebon via de post, Levering met waardebon via afhalen in de winkel
In deze bloemlezing wordt werk gepresenteerd van vijf IJslandse dichteressen: Vigdís Grímsdóttir (1953), Ingibjörg Haraldsdóttir (1942), Gerður Kristný (1970), Steinunn Sigurðardóttir (1950) en Sigurbjörg Þrastardóttir (1973). De dichteressen en hun werk vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe stem in de IJslandse poëzie, van het tijdperk van de Atoomdichters uit de jaren 1950 tot nu. Ook in thematiek verschillen deze gedichten: zo vinden we erotiek in het werk van Grímsdóttir, breekbaarheid bij Haraldsdóttir en humoristische beelden bij Þrastardóttir.

De gedichten in deze bundel zijn een afspiegeling van het brede spectrum van de hedendaagse poëzie van IJsland: divers, intens en met een bijzondere, aansprekende beeldspraak. Soms confronterend, soms verfrissend. Maar altijd inspirerend.

Moordliederen. Moderne IJslandse poëzie is de eerste bloemlezing van IJslandse poëzie die verschijnt in het Nederlandse taalgebied. De bundel werd samengesteld door Roald van Elswijk en Kim Middel.

Aanvullende productinformatie

Auteur div./ vert. R. van Elswijk, K. Middel
Uitgever Wilde Aardbeien
Artikelsoort Bloemlezing
Taal Nederlands
Vertaald uit het Ijslands
Verkoopcategorie Reguliere verkoop
Bijzonderheden 2-talig
Datum laatste ontvangst 01-08-2007

Klanten die dit product kochten, kochten ook

*

Prijzen zijn inclusief BTW en exclusief leveringskosten


Blader door deze categorie: Bloemlezing